Stig Riise Pettersen

Your ePortfolio

...det kommer an på å forandre den Subscribe to this blog

Å drepe en greker

Siden forrige blogginnlegg har situasjonen for Hellas gått fra ille til verre www.aftenposten.no/okonomi/article4163859.ece

Og til tross for at de aller fleste demonstrasjoner mot kuttene har vært fredelige, er det som regel bilder av "voldsomme demonstrasjoner" som slås opp i media - som her: e24.no/kommentarer/spaltister/manglende-baerekraft/20075482 Det gjelder tydeligvis i størst mulig grad å marginalisere grekernes rettferdige vrede over å bli plyndret. Noen ganger dukker det imidlertid opp saker også i borgerlige aviser som har en noe annen vinkling: www.dn.se/nyheter/varlden/vem-kastade-forsta-stenen-i-aten Når man ser fjernsynsbilder fra Aten, ser det ikke ut som en alt for fjern tanke at det er provokatører som gjør at demonstrasjonene "utarter".

Så - hva skjer "egentlig" i Hellas - og hvorfor bør grekerne få støtte i kampen mot finansbøllene. Denne filmen ("Debtocracy") forklarer godt sammenhengen i det som skjer i Hellas, og peker på mulige veier ut av krisen: www.youtube.com/watch 

Filmen dokumenterer at Hellas nå er i ferd med å få problemer som men ellers bare ser i bananrepublikker - og i og med at vilkårene for "betjening" av gjeld er de samme som stilles til utviklingsland er det kanskje ikke så rart. Spesielt likte jeg kommentaren "IMF is a Zombie institution - you cannot kill it". 

Og ser vi på CIAs faktabok om Hellas (CIA kan også brukes til noe.......), blir det rimelig åpenbart at de vilkårene Hellas stilles overfor, gjør det umulig å betjene gjelda og samtidig stå fram som et moderne og utvikla land: www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html Hellas har allerede (før "sparepakken" slår inn) arbeidsledighet på 12% og 20% av befolkninga under fattigdomsgrensa. 

Ansvaret bankene har for å ha påført det greske folk disse lidelsene blir dokumentert her: www.youtube.com/watch 

Alternativet til å la det greske folket ta regninga, er den samme som før:
La de rike betale krisa!

Nasjonaliser bankene!

Å gå inn for "redningspakken" www.aftenposten.no/okonomi/utland/article4139247.ece til Hellas vil si at man "redder" bankene og spekulantene og dømmer det greske folk til fattigdom.

Hvor mange døde grekere må til for at de rike skal bli fornøyd med "betjeningen" av gjelda?

 

  

 
Powered by: itslearning